Szálláshelyek újulnak meg a zalai erdőkben

A Zalaerdő Zrt. 2020 tavaszán sikerrel pályázott a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében négy, egyéb szálláshely besorolású kereskedelmi szálláshelye felújítására. Bár a jelenlegi helyzetben sajnos kirándulókat, kikapcsolódni vágyókat nem fogadhatnak az erdőgazdaság hajlékai sem, de amint ismét kitárulhatnak a kapuk, megújulva, kicsinosítva várják a kis és nagy látogatókat. 

Zsigárdi Erdei és Vadász Lak (fotó: Zalaerdő Zrt.)

A Szentpéterföldei Horgász Lak, a Zsigárdi Erdei és Vadász Lak, a Szaplányosi Erdei Lak és a Budafai Vadászház újulhatott meg a támogatás révén. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében megvalósuló felújítás mind a négy helyszínen 2021. március 31-én fejeződik be.

A Szentpéterföldei Horgász Lak konyhája, bejárati ajtaja újult meg, klimatizálttá váltak a szobák és a szúnyogok elleni védelem, illetve az ablakok sötétítése is megoldódott. Megújították a parkettát és kifestették az egész házat.

Szentpéterföldei Horgász Lak (fotó: Zalaerdő Zrt.)

A kapott támogatás keretében a Zsigárdi Erdei és Vadász Lak cserépkályháit cserélték ki, s hozzájuk kapcsolódva felújították a kéményeket is, valamint megújultak a konyhai kis és nagy gépek.

A Szaplányosi Erdei Lakot a szakemberek kifestették, valamint a kerítés felújítását is részben a pályázat finanszírozta.

A kapott támogatás keretében siekrült megújítani a Budafai Vadászház nyílászáróit.

A projekt részletes adatai megtekinthetők a Zalaerdő Zrt. honlapján.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: