Erdészek és rendőrök ellenőriztek a Dél-Bakony erdeiben

Az akcióban a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. erdészeti szakszemélyzete, polgárőrök és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei vettek részt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. erdészeivel és polgárőrökkel együttműködve ellenőrzést tartott a Herend és Várpalota közötti, valamint a Kab-hegynél található erdőterületeken 2021. február 14-én, melynek célja az erdészeti, természetvédelmi szabálysértések, rongálások, falopások, egyéb tulajdon elleni szabálysértések elkövetésének megelőzése, továbbá az erdőterületeken tartózkodók ellenőrzése volt.

Az ellenőrzésbe bevont mintegy 200 km2 területet közel harminc rendőr, erdész és polgárőr vizsgálta át. Az akció során a rendőrök

négy alkalommal intézkedtek jogsértő cselekmények elkövetése miatt,

közülük egy esetben közlekedési szabálysértés miatt feljelentést tettek, valamint három személlyel szemben figyelmeztetéssel éltek, mert gépjárművel olyan helyen tartózkodtak, ahol azt jogszabály tiltotta.

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló összehangolt ellenőrzésekre.

(Verga Zrt.)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: