Ilyen, amikor mentésre használják a kilátót

A Zselici Tájvédelmi Körzet a természetjárók egyik legkedveltebb úticélja, hiszen a területen a mesterséges fények hiánya, az alacsony szintű fényszennyezés miatt a csillagos égbolt olyan részleteit is láthatjuk szabad szemmel, amelyeket máshonnan lehetetlen megfigyelni. A Zselici Csillagparkban egy 25 méter magas faszerkezetű kilátó is megtalálható, melynek csúcsáról belátni az egész vidéket.

Milyen, amikor a kilátót nem a kirándulók foglalják el?

Ezúttal nem a túrázók hódították meg a magaslatot, hanem a HUNOR mentőszervezet tagjai mászták meg az égbe nyúló deszkákat. A speciális helyzetekben bevethető mentőcsoport kötéltechnikai gyakorlatot tartott, melyről az alábbi látványos fotók készültek.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság égisze alatt alakult meg a speciális helyzetekben bevethető HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezet. A csapat alkalmas a bekövetkezett veszélyhelyzetek, katasztrófák során jelentkező speciális mentési feladatok ellátására, az elsőként beavatkozók megerősítésére. 

 

Fotók: Szőke Péter – BM OKF

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: