Egyedi kilátóra bukkanhattok a nógrádi erdőben (+KÉPEK)

Csodás panoráma, csend, békesség vár, remek hely az elmélyülésre, meditálásra is. Ráadásul a környéke is csalogató, hiszen Hollókő mellett egy romantikus hely, Farkaskútvölgy is felfedezésre vár.

Kezet formázó kilátópont a Nógrád megyei Felsõtold közelében. z installációt a Farkaskútvölgy Hagyományõrzõ és Lótenyésztõ Sportegyesület kezdeményezésére Csíkszentmihályi Benjámin építész készítette.
MTI/Komka Péter

Ha a szereted a meglepetéseket, és ezért tenni is képes vagy, akkor indulj el hazánk erdeibe, és előbb-utóbb beleszaladhatsz te is egy-egy érdekességbe, nem várt élménybe. Ilyen hely a Cserhátban megbújó “Kéz-kilátó” is, amiről eddig nem sokat hallottunk.

A különleges kilátó Felsőtold és Hollókő között, az országos kéktúra útvonalán rejtőzik. A fura szerkezet mellett csodálatos panorámában is gyönyörködhetsz. A szeretlekmagyarorszag.hu szerint a kéz egyelőre nincs kitáblázva, nincs róla sehol információ, egyszerűen csak ott van, a hegyoldalban.

Mindkét település irányából csak túrázva érhető el. Csodaszép a panoráma onnan. A Kézre fel lehet lépni, 4-5 lépcsőfokot. Különleges építmény, mindene fából készült, nagyon precíz, aprólékos munkálattal.

A rejtélyes kilátóról még nem sok információt lehet találni. A Farkaskútvölgy oldalán és Facebook-oldalán találni róla pár sort, melyből kiderül, hogy a helyiek kezdeményezésére készült el ez a fa alkotás.

MTI/Komka Péter

Eszerint:

“Bakancs listánkon volt, hogy valami maradandót alkossunk. Így született meg a túrázóknak is egy szép úti cél, ahonnan belátni az egész vidéket. Nekünk pedig egy elmélkedő pont, ahonnét a birtokot álmodhatjuk tovább” – írták.

A nem mindennapi alkotást Csíkszentmihályi Benjamin készítette.

A pihenő, merengő hely, ahonnan valóban lenyűgöző nógrádi látvány tárul a nézelődő elé, megéri a túrázást. Aki ide eljut, annak lesz alkalma a táj mellett azon is elelmélkedni, hogy a Kéz számára mit jelent. Igazi meditációs, elmélyülős hely, hozzá tiszta levegő, békesség és nyugalom.

(Forrás:  szeretlekmagyarorszag.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: