Megújult a Bakony szívében található vendégház

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében a Bakonyerdő Zrt. és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság között létrejött támogatási okiratnak megfelelően napelemekkel bővült a Bakonyerdő Zrt. tulajdonában lévő Hódoséri Vendégház.

A Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program célja, hogy az ország aktív- és ökoturisztikai szempontból vonzó térségeiben bővítse a korszerű, jó minőségű, megfizethető szálláshelyek számát, elsősorban meglévő, működő épületek fejlesztése vagy felújítása által.

A társaság környezettudatos szemléletét támogatva az épületen a 2020. október 1- 2020. december 31. közötti időszakban lezajló fejlesztéssel egy, a hálózatra termelő napelemes rendszer került kiépítésre, melynek eredményeként a Vendégház villamos energia fogyasztása csökkent. A projekt teljes költségvetése: 11.492.000 Ft. A vendégházon 60 napelem segíti az energiaellátást.

A Bakony szívében található Vendégház, festői környezetben várja kikapcsolódni, kirándulni, pihenni, vadászni vágyó vendégeit. A főépület összesen 20 fő befogadására alkalmas, a hozzá tartozó 2 db faház pedig összesen 8 fő részére biztosít szálláslehetőséget. 

A jövőben a Bakonyerdő Zrt. a környezettudatosság jegyében napelemmel szereli fel a Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola épületét. A Hubertlaki Kulcsosház korszerűsítése során 2019-ben, szintén a Téry Ödön Programból támogatva, az energiaellátás biztosítására szigetüzemű napelem parkot hoztunk létre.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: