Less be az erdő titkos életébe! (+VIDEÓK)

Az elmúlt évek során a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak több pályázati forrásból is lehetősége nyílt vadkamerákat beszereznie. Hogyan telnek a vadvilág mindennapjai? Mi történik éjszaka az erdőben? A felvételek segítségével beleshetünk a bükki erdők kis és nagy lakóinak életébe. 

A nemzeti park a vadkamerákat elsősorban a fokozottan védett nagyragadozó fajok állományának monitorozása céljából telepíti, a célcsoportról készült felvételeket pedig rendszeresen hozzáférhetővé teszi a nagyközönség számára. Persze ezek a kamerák folyamatosan dolgoznak és teljesen természetes, hogy jóval több felvétel születik a zsákmányállatról (vadászható/nem védett fajok) és sokkal ritkábbak a célcsoportról (védett- és fokozottan védett ragadozó emlős fajok) készült felvételek. A gyakori állatok „rejtőzködő mindennapjairól” készült, sokszor nagyon látványos, tanulságos és beszédes felvételek is érdemesek arra, hogy közzé tegyék.

Gímaszarvas, hód, róka és vaddisznó 

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság létrehozott egy YouTube csatornát, ahova ezentúl rendszeresen feltöltik a kameracsapdák által rögzített érdekes, megosztásra érdemes felvételeket.

Dagonyázás gímszarvas módra:

A nyest éhségét az énekesmadarak számára kihelyezett napraforgóval csillapítja az Északi-Bükkben:

A felvételen épp kezdetét vette a párzási időszak, a koslatás. Ebben az időszakban az egyébként magányosan, rejtőzködve élő egyedek illatanyagok és hangok segítségével találnak egymásra.

 

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: