Milliós költség a hulladék elszállítása a debreceni erdőkből

A Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. is részt vesz a „Tisztítsuk meg az országot!” elnevezésű programban. A társaságnak komoly gondot jelent a nagy mennyiségű, erdőterületeken elhelyezett hulladék. Általános tapasztalat ugyanis, hogy sokan használják illegális szemétlerakónak a környezetükben levő erdőket. A háztartási hulladéktól kezdve, az autógumikon keresztül az építési törmelékig sok mindent hagynak a fák között az emberek.

Az társaság tájékoztatása szerint a legtöbb esettel a Debreceni Erdészet munkatársai találkoznak: “tavaly több mint 85 alkalommal kaptak bejelentést a debreceni önkormányzattól, a mezei őrszolgálattól, illetve a HulladékRadar alkalmazáson keresztül. Ezeken túl sokszor maguk az erdészek is találnak kisebb-nagyobb mennyiségű szemetet, mindennapi munkájuk közben.”

Milliós költség az elszállíttatás

A hulladék elszállíttatására több mint 1,1 millió forintot költött az erdészet. Ezt a pénzt más célra, például közjóléti, turisztikai fejlesztésre is felhasználhatták volna – tájékoztatott dr. Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: