Új fák kerülnek a kivágottak helyére a Duna-parton

Az utóbbi időben több panasz is érkezett,  miszeribt nagyobb ágak szakadtak le a kavicsos part fölött álló fákról a verőcei partszakaszon. Ember nem sérült meg egyik balesetben sem, de volt olyan, hogy a leeső ágak autót rongáltak.

Fotó: kismarosikikialto.hu

A terület az Ipoly Erdő Zrt-é, akik felmérték a faállomány állapotát, a szakvizsgálat pedig 23 fát jelölt meg, így ezeket a hétvégén ki is vágták.

Kismarosi Kikiáltó felkereste Ruff Jánost, az erdészet vezetőjét, aki megerősítette az információt, miszerint a kivágott fák többé-kevésbé betegek voltak. Felhívta a figyelmet, hogy a kivágott fák mind óriásnyarak: ez egy gyorsan növő nyárfa fajta, amely azonban nem túl hosszú életű. Azt is hozzátette, hogy sajnos az elöregedett fák fokozottan balesetveszélyesek.

Fotó: kismarosikikialto.hu

A területen egyelőre nem szándékoznak több fát kivágni, de folyamatosan figyelik az állományt, és ha szükséges, akkor beavatkoznak. A kivágott fák eltakarítását hamarosan megkezdik és úgy tervezik, hogy tavaszra már készen is lesz a terület megtisztítása.

Arra a kérdére, hogy tervezik-e pótolni a kivágott fákat, úgy válaszolt, hogy természetesen lesz faültetés, de nem óriásnyár csemete kerül majd a kivágott fák helyére.

(Kismarosi Kikiáltó)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: