Két erdei szálláshely is megújult a Dél-Alföldön

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatása révén a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. két szálláshelye is megújulva várja – a kornavírus járványt követően – az erdőjárókat.

A Császártöltési Kulcsosházban a támogatási összegből napelemes rendszert telepítettek a szállásépület tetőszerkezetére, klimatizálták az épület mindkét szintjén lévő vendégszobákat és közösségi tereket, továbbá a kertben 2 db – kültéri bútorokkal berendezett – esőbeállót építettek.

Tudtad? 

A kulcsosház Császártöltés Északi részén – az Alföldi Kéktúra útvonal Római katolikus templomot érintő pontjától kb. 1500 méterre – csendes, békés erdei környezetben várja vendégeit. A szálláshelytől kiindulva elérhető közelségben vannak a Császártöltési Pincesorok, a Hajósi Borpincék, a Falumúzeum, a Képes Ház, de bejárható a Vörös mocsár és az Ősi ösvény is, sőt meghódítható a Szálas Béla kilátó is.

A Tőserdő Kastély Üdülőben kültéri világítás céljából 4 db kandelábert telepítettek a kertkaputól az épület bejáratáig. Megvalósult a kastélyépület teljes belső tereinek festése, a zárófödém utólagos hőszigetelése, az emeleti részen lévő 4 db vendégszoba klimatizálása, valamint új eszközök (pótágyak, komódok, kerti grill, fonott bútorok, hifi torony, kávéfőző és mikrosütő) beszerzése is.

Tudtad?

A Holt Tisza partján, csendes, nyugodt erdei környezetben – háborítatlan „őserdő” közepén – várja vendégeit a szálláshely. A Tőserdő közkedvelt kirándulóhely, mely a Tisza folyamszabályozása  révén kialakult áramlásmentes vizek és azok környezetének élővilágát őrzi. Látványos megjelenését a galé- riaerdők, a buja növényzetű üde rétek, a hínáros fattyúágak és a vízkedvelő égeres erdők változatos képe jellemzi.

Reméljük hamarosan élvezhetjük a szálláshelyek nyújtotta élményeket!

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: