Védett madarat fogott a szabálytalanul kihelyezett csapda

Természetkárosítás-, állatkínzás- és orvvadászat bűntette történt, amikor egy egerészölyv szárnyára csapódott a fűrészfogakkal ellátott vas. A madár túlélte, de csúnyán megsérült – írja a hortobágyi Madárkórház Alapítvány.

Január 11-én, este érkezett a bejelentés, miszerint Kápolna mellett az erdőben egy egerészölyvet találtak csapdába szorulva. A csapda rögzítve volt, a bejelentők pedig többszöri próbálkozás ellenére sem tudták kiszabadítani a madarat.

“Éjjel erős volt a talajmenti fagy, így a madár reggelre elpusztult volna, ha nem kap azonnali segítséget” – számol be az esetről az alapítvány. A madárkórház munkatársa azonnal a helyszínre sietett, kiszabadította a madarat, magához vette, majd másnap reggel elszállította hortobágyi Madárkórházba.

A madár mindkét szárnya sérült. Bal kéztőcsontjai szilánkosan törtek, valamint a csapda fogai a jobb és a bal szárnyon mind a bőrt, mind pedig az izmokat csúnyán roncsolták. Műtétje komplikált és hosszú lesz. Ennek ellenére van remény a felépülésére.

A szabálytalanul kihelyezett csapda ügyében az alapítvány az illetékes hatóságokhoz fordul.

 

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: