Erdészek tisztították meg Veszprém határát

A VERGA Zrt. is csatlakozott a „Tisztítsuk meg az Országot!” elnevezésű pályázat I. ütemében történő illegális hulladéklerakók felszámolásához, mellyel kapcsolatban az erdőgazdaság sajtótájékoztatót tartott a Gyulafirátóttól északra található Központi Lő- és Gyakorlótér beavatkozással érintett helyszínén.

Ugron Ákos Gábor, a VERGA Zrt. vezérigazgatója, ismertette a projekt fő célját, melynek keretében az egy hektáros egykori bányagödör területéről, több ezer m3 illegálisan elhelyezett, főként építési/ bontási hulladék, aszfalt, használt gumiabroncs, azbeszt tartalmú építőanyag és egyéb hulladék kerül gépi és kézi erővel válogatásra, összegyűjtésre, majd megfelelő lerakóhelyre történő elszállításra.

A sajtótájékoztatón részt vett Ovádi Péter miniszteri biztos és országgyűlési képviselő, aki elmondta, hogy a most zajló illegális hulladéklerakó felszámolása remek példa a környezeti nevelés számára, mivel minden ember felelősséggel tartozik a természeti környezetünk megóvásáért.

Pálmai Árpád, a várpalotai Bakony Harckiképző Központ alezredese, köszönetet mondott a munkák elvégzéséért, és hozzátette, hogy a lőtérügyelet folyamatosan ellenőrzi a területeket, megelőzve ezzel, hogy a jövőben hasonló lerakók alakuljanak ki.

(Verga Zrt.)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: