Lezárták a Keszthelyi-hegységben magasodó Festetics-kilátót

20 éve épült, Keszthelyi-hegységben magasodó, népszerű Festetics-kilátó, fa tartószerkezete az idő előrehaladtával nagy mértékben leromlott, felújítása szükségessé vált.

Az elmúlt időszakban a Bakonyerdő Zrt. munkatársai szakemberek bevonásával felmérték a kilátó állapotát. A felmérés során vizsgálták a faanyag-szerkezeti és statikai állapotát. Az eredmények is alátámasztották a kilátó megerősítésének indokoltságát.

A kiviteli terv elkészült, a felújítási munkálatok az időjárás függvényében, jövő év elején kezdődhetnek meg, amikor a Varsás-hegyen található Festetics-kilátó szerkezetmegerősítő felújításon esik át. A felújítás költségeit a Bakonyerdő Zrt. – jelentős közjóléti szerepvállalása részeként – önerőből finanszírozza.

A kilátót a látogatók biztonsága érdekében a felújítási munkálatok befejezéséig lezárták. A Bakonyerdő Zrt. célja, hogy az idei évben 28.000 látogató által felkeresett építmény, a jövő évben már megerősített szerkezettel, megújulva fogadja a balatoni panoráma kedvelőit.

Bakonyerdő Zrt. 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: