Ónos esőre és a ködre számíthatnak a kirándulók

Az ónos eső veszélye miatt Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád és VEszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Hajnalra, főleg az ország északi részein várható eső, ónos eső. Hétfőn napközben aztán egyre inkább a gyenge eső lesz a jellemző és csak rövidebb időszakokra süthet ki a nap. Délután fokozatosan szűnik a csapadék.

Az éjszakai órákban egyre több helyen képződhet köd – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hétfő hajnalban, reggel az érkező melegfronti szakasz csapadékzónájából az eső mellett elsősorban az északi, északnyugati megyékben (megközelítőleg a Győr–Budapest vonal sávjában) átmeneti, néhány tizedmilliméternyi ónos eső is hullhat. Délelőtt síkvidéken már inkább eső valószínű, ugyanakkor a magasabb helyeken még ekkor is előfordulhat ónos eső. A meteorológiai szolgálat országos középtávú előrejelzéséből kiderült: a héten többször is készülni kell ónos esőre.

Ha kirándulni indultok, mindig nézzetek utána a várható időjárásnak, és ennek megfelelő felszereléssel induljatok útnak! 

(MTI nyomán)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: