Novemberben is izgalmas programok várnak a somogyi erdőben

Erdei túra, kézműves foglalkozás, planetárium és csillagászat – pár ízelítő a somogyi erdőben zajló programokból. Novemberben is várnak mindenkit a somogyi erdők érdekes és izgalmas programokkal. 

A Sefag Zrt. létesítményei – a Zselici Csillagpark, a Meszetgnyői Erdei Vasút, a Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola és az Erdők Háza Látogatóközpont novemberben az alábbi programokkal várja a kis és nagy természetkedvelőket:

Álomszuszékok- előadás a téli álmot alvó erdőlakókról

Miközben túrázni indulunk a fekete fa tanösvényen, az élővilág és a környezet egymásrautaltságáról, az erdővédelemről és az erdei melléktermékek jelentőségéről hallhattok. 

Időpont, helyszín: 2020. 11.10. 09:00-15:00, Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola, Lábod-Rinyabesenyő-Sziágy puszta (Somogy megye)
Részvételi díj: 1500/Ft/fő/nap

A korlátozott létszám miatt, a jelentkezés sorrendjében történik a visszaigazolás.
Mihály Bernadett: 30/901-8620, e-mail:info@sziagyisuli.hu,  www.sziagyisuli.hu

Természetfilm vetítés

Filmvetítés a gombák érdekes világáról, gyakorlati bemutatóval együtt.

Időpont, helyszín: 2020. 11. 11. 14:00-15:30, Erdők Háza Látogatóközpont, Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 21.

Óvodás- és iskolás csoportoknak ingyenes. Nyugdíjasoknak, felnőtteknek az árjegyzék szerint, ami a kiállítótéri belépődíjjal megegyező

Korlátozott létszám miatt, előzetes bejelentkezés szükséges.
Erdők Háza tel: 82/505-175,   www.somogyierdokhaza.hu,  email: info@somogyierdokhaza.hu

A Zselic csillagos égboltja – esti bemutató novemberi újhold idején

A téli csillagos égbolt leglátványosabb csillagképeit és égitestjeit (bolygók, csillaghalmazok és ködösségek) mutatjuk be, részben távcsöveink segítségével. A bemutató közben talán még hullócsillagokat is láthatunk – két meteorraj (Északi Tauridák ás Leonidék) maximuma is erre az időszakra esik.

Időpont, helyszín: 2020.11.13. (péntek) 18:00 és 20:30, Zselici Csillagpark, Kardosfapuszta (A Csillagvizsgáló a 67-s útról és Zselickisfalud felől is megközelíthető. Parkoló a Csillagvizsgáló mellett.)
Részvételi díj: 1800 Ft/fő (teljes árú jegy)

A részvétel regisztrációhoz kötött.
Csillagpark recepció: tel: 82/505-180, email: info@zselicicsillagpark.hu, http://zselicicsillagpark.hu/

Avartaposó túra

A túra kiemelt témái: a fa, mint nyersanyag- szerepe a mindennapi életünkben, erdő- és természetvédelem, az erdő és az ember kapcsolata, az erdei életközösség (erdei flóra és fauna). Az avartakaró vizsgálata, a humusz jelentősége.

Időpont, helyszín: 2020. 11. 26. 09:00-15:00, Sziágyi Erdészeti Erdei Iskola, Lábod-Rinyabesenyő-Sziágy puszta (Somogy megye)
Részvételi díj: 1500/Ft/fő/nap

A korlátozott létszám miatt, a jelentkezés sorrendjében történik a visszaigazolás.
Mihály Bernadett: 30/901-8620, e-mail:info@sziagyisuli.hu, www.sziagyisuli.hu 

Kutatók éjszakája a Zselici Csillagparkban

Szabadtéri bemutató és előadás a zselici csillagos égboltról. A téli csillagos égbolt leglátványosabb, szabad szemmel is látható alakzatait mutatjuk be a csillagvizsgáló előtti téren.

Időpont, helyszín: 2020.11.27. (péntek) 17:00, Zselici Csillagpark, Csillagvizsgáló, Kardosfapuszta (A Csillagvizsgáló a 67-s útról és Zselickisfalud felől is megközelíthető. Parkoló a Csillagvizsgáló mellett.)
Részvételi díj: ingyenes

A részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, jelezzék részvételi szándékukat! A programot csak derült időben tartjuk meg.
Csillagpark recepció: tel: 82/505-180, email: info@zselicicsillagpark.hu, http://zselicicsillagpark.hu/

Kutatók éjszakája a Zselici Csillagparkban

Kutatók éjszakája 2020: Égből hullott csodák – tárlatvezetés a meteoritgyűjteményünknél. Naprendszerünk kisebb égitestjeinke földre hullott darabjait, meteoritokat mutatunk be a csillagászati kiállításon.

Időpont, helyszín: 2020.11.28. (szombat) 11:00, Zselici Csillagpark, Kardosfapuszta (A Csillagvizsgáló a 67-s útról és Zselickisfalud felől is megközelíthető. Parkoló a Csillagvizsgáló mellett.)
Részvételi díj: ingyenes

A részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, jelezzék részvételi szándékukat!
Csillagpark recepció tel: 82/505-180, email: info@zselicicsillagpark.hu, http://zselicicsillagpark.hu/

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: