Erdei pihenőhelyet alakítanak ki a veszprémi Aranyos-völgynél

Ősz elején adták át a homokozóval és kalandvárral tarkított játszóteret Veszprémben. “A beruházás a Jutas vitéz kilátó közelében valósult meg, a játszótér az Aranyos-völgyi kirándulóerdőhöz kapcsolódóan készült el – közölte a Veol.hu érdeklődésére Ugron Ákos Gábor, a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.

Fotó: Penovác Károly

A beruházást az erdőgazdaság konzorciumi partnerként egy európai uniós GINOP-pályázat részeként 11,7 millió forintból valósította meg. A játszótér augusztusban készült el és szeptembertől látogatható.

– A családokat háromtornyos kalandvár, libikóka, mászókás hintaállvány, egyensúlyozó gerenda, homokozó, valamint két rugós játék is várja – fogalmazott a vezérigazgató. Az erdőgazdaság a GINOP-pályázat keretében egy szabadon látogatható és bárki számára igénybe vehető közösségi teret kíván kialakítani, amelynek az egyik része a most megépült játszótér.

Erdei pihenő és tűzrakóhely is épül 

Várhatóan még idén további fejlesztések valósulhatnak meg a játszótér mellett: egy 70 négyzetméter alapterületű fedett pihenőhely épülhet, valamint erdei bútorokat helyeznek ki.

A későbbiekben bográcsozásra és grillezésre alkalmas tűzrakó hely építésével, tereprendezéssel, valamint facsemeték ültetésével zárul a pályázat keretében megvalósítani tervezett Aranyos-völgyi fejlesztés – tette hozzá Ugron Ákos Gábor.

(veol.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: