Részleges erdőlátogatási korlátozás a Mecsekben, a Zselicben és az Ormánságban

Az őszi szarvasbőgés időszakában a Mecsekben, a Zselicben és az Ormánságban délutántól reggelig tartó részleges erdőlátogatási korlátozás lesz érvényben szeptemberben.

Fotó: Lampert Zsolt

A Mecsekerdő Zrt. ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot és az erdőjárókat, hogy a 2009. évi XXXVII. az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény 94. § (1) bekezdés a) pontja értelmében

2020. szeptember 1-30-ig, minden nap 16 óra és másnap reggel 8 óra között

RÉSZLEGES ERDŐLÁTOGATÁSI KORLÁTOZÁST rendel el

  • a Szigetvári Erdészet sasréti vadászterületén,
  • a Sásdi Erdészet kisvaszari vadászterületén,
  • az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi (Nyugat-Mecsek),
  • a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei (Kelet-Mecsek) vadászterületén, továbbá
  • a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén.

Az erdőterület és a vadállomány nyugalmának érdekében kérjük a fenti időszakban csak reggel 8 óra és délután 16 óra között tartózkodjanak az erdőben!

A korlátozást az érintett vadászterület határain szükséges kijelölni és jelezni (térképet ld. lentebb), azonban főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti. Nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, és például az alábbi frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra és környékükre:

  • Kelet-Mecsekben Pusztabánya, Máré-vár, Vár-völgy, Cigány-hegyi kilátó, Óbányai-völgy és környéke, Zengő csúcs és környéke, Kövestetői kilátó és környéke;
  • Nyugat-Mecsekben Kővágószőlőstől északra, Kővágótöttös és Szentkút közötti területen, Hetvehelynél az erdei iskola és környéke (tanösvények), Jakabhegy, Zsongorkő, Pálos romok és környéke, Éger-völgy, Éger-tető, Szuadó-völgy környéke;
  • Zselicben Nagymátén vadászkastély és a Fekete István Füvészkert környéke; Sasréten a vadászkastély és környéke (erdei iskola, tanösvény, Ősbükkös) és az almamelléki kisvasút nyomvonala.

Ebben a hónapban napnyugtától napkeltéig tartó időszakban csak a vezetett kirándulásokon való részvételt javasoljuk. A Mecsekerdő éjszakai túrákat is szervez, ahol esélyünk lehet megtapasztalni a gímszarvasok nászát kísérő különleges hangulatot:

  • Szeptember 11-12-én este 7 órakor indul a Zselici Csühögő Almamellékről, hogy a sasréti túra során szakvezető kíséretével hallgatózhassuk az őszi zselici neszeit, kis szerencsével pedig az erdő koronás királyainak műsorát.
  • Jelentkezni a tura@mecsekerdo.hu e-mail címen lehet

Az érintett vadászterületeket az alábbi térképen jelöltük, továbbá kérjük figyeljék a főbb erdei utak mentén kihelyezett figyelmeztető táblákat.

Együttműködő megértésüket ezúton is köszönjük!

Mecsekerdő Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: