Megújult a Hajósszentgyörgyi Vendégház

A Gemenc Zrt. új fejlesztése vonzóbbá teheti a térséget a bakancsos turisták számára az egyik legváltozatosabb alföldi, homokhátsági vidéken, az Illancson.

Megújult a Hajósszentgyörgyi Vendégház, amely az Országos Kékkör harmadik túraútvonala, az Alföldi Kéktúra nyomvonala mellett található. A fejlesztésnek köszönhetően a vendégfogadás magasabb színvonalon valósulhat meg, így jelentősen növekedhet a ház kihasználtsága.

Az egyik legváltozatosabb alföldi, homokhátsági vidék Illancs szívében található, és a most elkészült létesítmény felújításához a Révész Máriusz kormánybiztos által vezetett Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 50 millió forint költségvetési támogatást biztosított a Gemenc Zrt.-nek a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretei között.

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: „a járványügyi helyzet rámutatott arra, hogy felértékelődik a biztonság. Magyarország számos gyönyörű látnivalót kínál köztük a gemenci erdőt, és ne feledjük itthon biztonságos.

A felújított Hajósszentgyörgyi Vendégház hozzájárul ahhoz, hogy az ide látogató vendégek, turisták is megismerjék ezt a csodálatos térséget. Az itt eltöltött idő alatt pedig a mai kornak megfelelő körülmények között tudnak kikapcsolódni.”

A HAJÓSSZENTGYÖRGYI VENDÉGHÁZ FELÚJÍTÁSA

Az 1960-ban készült épület teljesen megújult. A környezettudatosság és a gazdaságosabb üzemeltetés érdekében megvalósultak a nyílászáró-cserék és az épületgépészeti munkák is. A vendégház meglévő tárgyaló és tároló-helyiségének átépítésével egy új szobát és a hozzá tartozó tusolót alakítottak ki, az épület bővítésével egy nagyobb társalgó is létrejött. Így ötről hatra emelkedett a kétágyas, fürdőszobás szobák száma.

A vendégek kényelmét szolgálja a társalgóhoz csatlakozó új, fedett terasz is. A ház mellett új parkoló épült, valamint a vendégház környezete, a park is megújult. A fejlesztés során a ház fűtési rendszere és elektromos hálózata is korszerűbbé vált. A fejlesztés eredményeként a vendégfogadás magasabb színvonalon valósulhat meg.

(Gemenc Zrt.)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: