Horgászturisztikai központ épül Tiszaroffon

Horgászturisztikai központ épül 365 millió forint hazai forrásból a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaroffon – közölte a mintegy ezerötszáz lakosú Tisza-tó környéki település vezetője kedden.

Vankóné Jekli Anikó (független) elmondta: a 365 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Belügyminisztérium pályázatán nyerték.
A teljes egészében támogatott beruházás kivitelezését a tiszaszentimrei LAD-ÉP Kft. végzi.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, az engedélyek már jövő tavasszal rendelkezésükre állnak, és májusban meg is kezdheti működését az új horgászturisztikai központ. Bíznak abban, hogy 2022-ben már teljes kapacitással működhet – ismertette a polgármester.

A beruházás részleteiről elmondta: az önkormányzat egy régi ingatlanában alakítják ki a turisztikai látogatóközpontot, és egy új épületet hoznak létre rendezvénytérrel, csónaktárolóval, a tetején pedig apartmanokkal a vendégeknek. A polgármester kiemelte: a beruházás egy hosszú távú turizmusfejlesztési koncepció első lépése lehet. Szeretnék, ha folytatódna az aszfaltozás a gát tiszaroffi szakaszán egészen Abádszalókig, ezzel bekapcsolódhatna Tiszaroff a Tisza-tó körüli kerékpárút-hálózatba.

Szólt arról, hogy évről évre nő a Tisza-tóhoz látogató horgászok száma, az egyik közkedvelt célpont Tiszaroff. A község a hazai pergető horgászat egyik közismert helyszíne. A Magyar Országos Horgász Szövetség tavaly a településen rendezte meg az Európa-bajnokság hazai előválogatóját.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: