Muzsikál az erdő idén is a Mátrában

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatot az eredeti időpontban – 2020. július 4-12. – meg tudják tartani, mivel a koronavírus helyzet enyhül, a kormányzat a szabályok követésével szabadtéri kulturális rendezvények megtartását engedélyezi. A rendezvények a kidolgozott biztonságos rendezvénylátogatási protokoll betartásával valósulnak meg, amely lehetővé teszi a rendezvényre látogatók számára, hogy erdei környezetben az erdő és a zene élményeit önfeledten élvezhessék és testi-lelki feltöltődésben legyen részük.

“A rendezvénylátogatási protokoll betartásában számítunk az érdeklődők, a közönségünk együttműködésére, melynek legfontosabb elemei, hogy a rendezvényen kizárólag a helyszíni regisztrációt követően lehet részt venni, valamint kérjük, hogy tartsák tiszteletben az egymás közötti távolságot” – áll a rendezvény honlapján. 

A járványügyi különleges helyzet mindenkit elgondolkodtatott, az élettempó lelassulása lehetőséget biztosított a lelkünk és a környezetünk valódi értékeinek számbavételére. Új lendületet kapott a „Muzsikál az erdő”, hiszen értékrendje, szellemisége a járványhelyzetben megerősítést nyert. Fő célja az erdő, a zene, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani. A „Muzsikál az erdő” értékei aktuálisak: a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek megerősítése, a helyi értékek, a fenntartható gazdálkodás felkarolása, a helyi termékek fogyasztása, a Kárpát-medencei hagyományok megőrzése, az erdők növény- és állatvilágának megismerése, szeretete a természettel harmóniában való létezés.

“A 2020-as „Muzsikál az erdő”-n is hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez. Különleges erdei helyszínekre hívjuk a rendezvényre érkezőket, ahol a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra.”

A Príma, Nógrádikum és Nívó Díjjal rendelkező rendezvényen lélekben felkészülünk a szakvezetéses erdei séta során a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása, a fenntartható gazdálkodás példák bemutatása. A természethez kötődő „Muzsikál az erdő”-s pályázatok – fotó, irodalom és gyermekrajz – a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a „Muzsikál az erdő” minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő, a természetvédelem értékeit.

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok helyszínei: Gyöngyöspata, Gyöngyös – Kékestető, Abasár, Szurdokpüspök, Pásztó – Mátrakeresztes, Tar – Fenyvespuszta, Gyöngyöstarján – Fajzatpuszta, Fülek, Salgótarján – Eresztvény.

Részletes információ a rendezvényről ITT>>>

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: