Medvét fotózott egy fakitermelő a nógrádi erdőben – FOTÓ

Bakó Norbert családja éppen az erdőn dolgozott pénteken kora este, amikor egy terület körbemérése miatt feléjük tartva a fiatalember különleges állatba botlott – számolt be az esetről az Erdő-Mező Online erdészeti hírportál. Az elmúlt hetekben többször is hallani lehetett arról, hogy Nógrád megyében medve bukkant fel, a fakitermelő vállalkozó pedig terepjáróval szembe is találta magát a termetes vaddal.

“Pénteken 17:33-kor Érsekvadkert és Dejtár között, a Lókos mellett egy erdei úton futottam össze vele, a medve egy kanyar után várt, két lábon állva. Semmiféle aggresszió nem volt benne, csupán az autót halhatta, ahogy közelít felé, és gondolom, körbe nézhetett. Ahogy találkoztunk, egy pár másodpercig néztük egymást, majd elszaladt. Magam sem akartam elhinni, végül utána indultam az autóval, hogy valami felvételt csinálhassak róla” – fogalmazott az erdészeti hírportálnak Bakó Norbert, aki egy fotót is posztolt a barna medvéről.

Mint azt az Erdő-Mező megtudta, testvére és édesapja a találkozás helyszínétől nagyjából 300 méterre dolgozott – erdészeti gépeikkel ápolási és zúzási munkát végeztek, ami láthatóan nem zavarta a medvét.

“Senkiben nem akarok pánikot kelteni, nincs is rá semmi ok, viszont szeretnék mindenkit elővigyázatosságra inteni. Minden túrázó, természetjáró, futó, gombászó, kerékpározó vagy erdőben dolgozó legyen elővigyázatos” – hangsúlyozta a fiatal szakember, aki hozzátette, hogy az eset után többen is megerősítették, hogy látták feltűnni a nógrádi medvét.

(Gribek Dániel – Erdő-Mező Online)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: