Érthetetlen károkozás a zalai erdőkben

A Zalaerdő Zrt. területén az utóbbi években is észleltek rongálásokat, azonban az elmúlt hetekben ismét károkkal kellett szembesülniük az erdészeknek. A felelőtlen erdőjárók ezúttal feltört erdészházat, megcsonkított bokrot hagytak maguk után. Óvjuk környezetünket!

Feltörve és szeméttel körbevéve az erdészház (Fotó: Zalaerdő Zrt.)

A Zalaerdő Zrt. területén néhány évvel ezelőtt két tanösvény, a zalaegerszegi Madárerdő, illetve a lenti Vadvirág tanösvény esett áldozatul néhány felelőtlen ember meggondolatlan tevékenységének. 

“Néhány hete a Nagykanizsai Erdészethez tartozó Alsóerdő kerület erdészházát találta a kerületvezető erdész meglehetősen kifogásolható állapotban. A házat feltörték, a kolléga „házibuli” nyomaira bukkant, továbbá az illetők szanaszét hagyták a szemetüket a ház körül. Egy közösségi oldalon való posztolás után kiderült, kik jártak a házban, ezt követően ez a dolog megoldódott, a fiatalok rendet raktak maguk után. Bízunk benne, hogy megbánták, amit tettek” – áll a Zalaerdő Zrt. közleményében. 

A szomorú eset után a múlt hétvégén újabb károkkal kellett szembesülni: a zalaegerszegi Azáleás-völgyben az egyik havasszépe bokrot darabolták fel, és próbálták a tűzrakó helyen meggyújtani, és elégetni.

Az Azáleás-völgy egyik havasszépe bokrát akarták eltüzelni (Fotó: Zalaerdő Zrt.)

Nagyobb odafigyeléssel járjuk az erdőt!

A Zalaerdő Zrt. számára kiemelten fontos, hogy erdőgazdálkodási és vadgazdálkodási tevékenységei mellett az ifjúságot a természet szeretetére, környezetünk tiszteletére tanítsa. Az erdei iskolák, kollégák nem csak a természet, hanem embertársaink és egymás munkájának megbevcsülésére is mindig felhívják a figyelmet.

“Kérjük, hogy mindenki körültekintőbben figyeljen oda a másikra, a természeti értékeinkre, továbbá az épített értékekre! Ne bodják el, és hagyják a szemetet az erdőben!”

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: