Víztározóból mentették ki a bajba jutott borzpárt (+Képek)

Váratlan vendégek fogadták egy iváncsai telephely munkatársait Fejér megyében, ugyanis az udvaron lévő tűzivíztározóban a körülbelül nyolc méter mély víz fogságába került két borz.

A nem mindennapi látogatóknak már nem sikerült olyan észrevétlenül távozni, mint ahogyan érkeztek. A medence fóliázott oldalán ugyanis minden próbálkozásnál megcsúsztak és visszaestek a vízbe. A telephely dolgozói ezért a tűzoltók segítségét kérték.

A borzpár segítségére a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs egysége érkezett. A tűzoltóknak ezúttal szerencsére nem tűzeset miatt kellett megközelíteniük azt a tűzivíztározót, amely nem más, mint oltóvíztározó. A tűzoltók minden leleményességüket felhasználva a telephelyen kapott, kötelekre kötött raklapokkal, gyümölcsös ládákkal segítették ki a megfáradt állatokat, akik sérülés nélkül megúszták a vizes kalandot. A váratlan látogatás végül azon az úton ért véget, ahol elkezdődött.

A tűzoltók megtalálták a tűzivíztározót védő vadháló alatt felásott földet, ahol a kíváncsi állatok átbújtak. A sikeres mentés után a drótkerítés alatt engedték vissza a természetbe a borzokat.

(Katasztrófavédelem, fotó: pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: