Napközis táborokkal is várják a gyerekeket a Mecsek erdeiben

Táborok, túrák, programok – a lényeg, hogy végre offline és a szabad levegőn! A Mecsekerdő és a Mecsextrém Park nyári kínálatából szemezgetünk.

Idén nyáron különösen fontosak a nyári táborok – a gyerekek végre közösségben kapcsolódhatnak ki, és a szülők számára is kiemelt fontosságú a vakáció alatti felügyelet megoldása.

A Mecsekerdő ezért bővítette tábori kínálatát, és egész vakáció alatt várja a gyerekeket az erdei programokra.

Az erdészeti erdei iskolák „ottalvós” táborai lassan megtelnek, de a Mókus Suli Erdei Iskolában idén már napközis táborokat is indítanak két korosztálynak. A táborokban a gyerekek felfedezhetik a sás-völgyi erdők növény- és állatvilágát, patakjának apró állatait, elsajátíthatják a tájékozódás alapjait (térképolvasás, tájoló használat), megismerkedhetnek az erdészek és vadászok munkájával, de lehetőségük nyílik Hetvehelyen helytörténeti csatangolásra és délutánonként kézműveskedésre is. Ráadásul az utazás is megoldott: reggel busz indul a Köztársaság térről Hetvehelyre, délután pedig vissza.

Természetismereti tábor (6-9 éveseknek)
Turnusok: 06.22-26. és 07.20-24.
Jelentkezési határidő: 06.15. (mecsekerdo.hu/erdei-iskola)

Természetbúvár tábor (10-13 éveseknek)
Turnusok: 06.29-07.03. és 08.24-28
Jelentkezési határidő: 06.15.(mecsekerdo.hu/erdei-iskola)

Helyszín: Erdő Háza, Mókus Suli Erdészeti Iskola, Sás-völgy

A napközis erdei iskolat táborok ára 26.000 forint utazással együtt. Részletes információ, jelentkezési lap és kedvezmények: mecsekerdo.hu/erdei-iskola

MEX kalandtábor
A Mecsextrém Park napközis kalandtáborának heti turnusai egész vakáció alatt elérhetőek. Pécs-Árpádtetőn változatos és mozgásban gazdag programok várják a 6-14 éves gyerekeket hűs, árnyékos erdei környezetben.

A táborozók egész nap játszhatnak az alpesi kötélparktól kezdve az erdei bobon keresztül a hófánk csúszdapályáig szinte minden játékon, emellett versenyek, tudáspróbák, kincskeresés és állatkerti program is lesz. A táborokat képzett animátorok vezetik, a csoportok mindig csapatként játszanak a Park területén, külön felügyelettel.

A hétfőnként induló turnusokba folyamatosan lehet jelentkezni, az öt napos tábor díja 25.990 Ft/gyerek. Részletes információ, jelentkezési lap és kedvezmények: mecsextrem.hu

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: