Terepmotorosok ellen lépnek fel a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

Az utóbbi hónapokban megnövekedett a védett természeti területeken engedély nélkül technikai sportokat végzők száma. Tevékenységük nemcsak a megőrzendő természeti értékeket veszélyezteti, hanem a kirándulókat, a kisgyerekes családokat, a csendes sportokat végzőket is – tájékoztat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság.

Számos állampolgári panasz érkezett az egyre agresszívebbé váló terepmotorosok és quadosok miatt, ezért a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata szinte minden hétvégén ellenőrző akciókat végez rendőri segítséggel a nemzeti park, valamint a tájvédelmi körzetek területein.

Mivel a területeken folyó erdő- és vadgazdálkodást, néhol az állattartást is jelentősen zavarják az engedély nélkül végzett motoros technikai sportok, ezért a gazdálkodókkal megerősítve zajlanak már ezek a hétvégi ellenőrzések.

“Az elmúlt hétvégén 5 terepmotoros, 5 terepjáró és 1 quad akadt fenn az ellenőrző pontokon, ellenük közigazgatási eljárást indítottak kollégáink” – áll a közleményben. Néhány esetben a rendőrség is szabott ki helyszíni bírságot jogosulatlan vezetés, vagy más nem természetvédelemmel összefüggő okok miatt.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: