Szombattól újraindul a lillafüredi és a pálházi erdei vasút

Szombattól ismét elindulnak az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasút járatai, amik a koronavírus-járvány miatt a Kormány által meghirdetett veszélyhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően március 17. óta nem közlekedtek.

(Fotó: Szinok Gábor)

A májusban megszokotthoz képest egyelőre korlátozott kínálattal várja utasait a két vasút. A lillafüredi vonalon módosított menetrend szerint hétvégén napi hat, hétköznaponként pedig három vonatpár közlekedik Miskolc-Dorottya utca és Garadna között. Pálházán az eredeti menetrend szerint, de csak hétvégeken és ünnepnapokon jár négy járatpár Pálháza és Rostalló között – tájékoztatott Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Kiemelt figyelmet fordítunk az egészségügyi szabályok szigorú betartására. Kizárólag nyitott kocsik közlekednek, és minden forduló után fokozottan fertőtlenítik azokat. Az eddigieknél több kocsi lesz a szerelvényekben, hogy az előírt másfél méteres védőtávolság biztosítható
legyen a külön utazó társaságok között. Utazás közben mindenkinek sállal vagy maszkkal kell eltakarnia az orrát és a száját. Az állomásokon fertőtlenítőszereket is találnak majd az utasok.

Az erdei vasutak aktuális menetrendjei elérhetőek a társaság honlapján, a www.eszakerdo.hu oldalon. Mindenkitől azt kérjük, hogy tartsa be az előírásokat – fogalmazott Zay Adorján.

Északerdő Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: