A Föld napja: fákat ültettek a debreceni Nagyerdőben

Kocsányos tölgyeket és platánokat ültettek el szerdán, a Föld napján a debreceni Nagyerdőben.

(Fotó: Gribek Tímea, Erdeiprogramok.hu)

Balázs Ákos környezetvédelemért felelős alpolgármester felidézte, hogy a Nagyerdő egyik erdőrészletét 1939. október 10-én az első hazai természetvédelmi területként jegyezték be a magyar természetvédelmi törzskönyvbe, 1992-ben pedig az erdő teljes területére kiterjesztették a természetvédelmi oltalmat.

Az 50. Föld napján 30 fát – 22 kocsányos tölgyet és 8 platánt – ültettek el a nagyerdei Víztorony és a Nagyerdei Stadion körüli parkerdőrészben. A faültetés része annak a Debrecen, a mi kertünk elnevezésű mozgalom keretében egy éve meghirdetett programnak, amelynek során öt év alatt tízezer fát telepítenek Debrecenben – emlékeztetett az alpolgármester.

Bejelentette: szerdától az interneten keresztül hozzáférhető a Debrecen főkertésze, Kuhn András által összeállított fakatalógus, amely azok számára nyújt szakmai alaposságú, ugyanakkor praktikus információkat, akik akár köz-, akár magánterületen kívánnak fát ültetni a városban.

Útjára indítanak egy videósorozatot is Természetfutár címmel, amellyel Debrecen hivatalos oldalán ugyancsak szerdától találkozhatnak az érdeklődők. “A Nagyerdő élővilágát bemutató sorozat első része a mai napon elültetett egyik fafajról, a kocsányos tölgyről szól” – jelezte Balázs Ákos.

MTI

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: