Természeti értékeket bemutató anyagokkal segíti az oktatást a múzeum

A Pásztói Múzeum oktatási segédanyagokkal járul hozzá a virtuális térben folyó oktatáshoz; weboldalán folyamatosan teszi közzé a város környékének természeti értékeit bemutató anyagokat – tájékoztatta az MTI-t a intézmény igazgatója.

A Tari Dácittufa (Fotó: Pásztói Múzeum)

Hír János elmondta: a középiskolai oktatást segítve mutatják be a környék illusztrisabb földtörténeti emlékeit és élő természeti értékeit. A tari dácittufa szelvényét, a sámsonházai vulkáni szelvényt, valamint a Nyugat-Mátra kovaföld előfordulásait és azok ősmaradványait bemutató anyag már olvasható. Hozzátette: fokozatosan több ismertető anyagot is megjelentetnek.

Emlékeztetett arra, hogy a pásztói intézmény természettudományos tematikus múzeum, fő profilját a földtani, őslénytani kutatások jelentik – tette hozzá Hír János.

A Pásztói Múzeum természettudományos állandó kiállítása az Évmilliók üzenete Nógrádban. A tárlat a földtani időrendnek megfelelően mutatja be a nógrádi térség ásványait, kőzeteit, ősmaradványait és környezeti változásait a 250 millió évvel ezelőtti triász kortól a jégkorszak végéig.

A tárlat legillusztrisabb tárgyegyüttesei közé tartoznak a Salgótarjáni-medence korai miocén őselefántleletei, az ipolytarnóci ősnövényi leletanyag, a középő miocén Bádeni-tenger gazdag élővilágának kövületei vagy a Pannon-tóban és környékén élt állatok maradványai.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: