Csak a kijelölt turista útvonalak járhatók a Kisalföldi Erdőgazdaság területén

Az időjárás próbára teszi a vadállományt, amin azzal próbál enyhíteni a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt., hogy az etetőhelyeken többlet takarmány kijuttatásával növeli a fellelhető energiaforrásokat. Szemes-, lédús-, és szálas takarmányt biztosítanak nagy mennyiségben külön a kérődzőknek, és külön a vaddisznóknak.​

2020. április 30-ig a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. egész működési területén csak a kijelölt turista útvonalakat használják!

A tél és az időjárás enyhülésével sem fognak megszűnni vadgazdálkodói feladatok, hiszen a vaddisznónál most zajlik a malacozás, ellés időszaka, a kérődzők nőivarú egyedeinél pedig az idei szaporulat is intenzív növekedésnek indult. Ilyenkor fokozott nyugalomra van szüksége a vadállománynak, amit a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. azzal kíván biztosítani, hogy

felhívja az erdőlátogatók figyelmét, hogy a kijelölt turista útvonalakat a megadott időszakban ne hagyják el!

A vad ösztönösen távolabb húzódik azoktól a helyektől ahol az emberek járkálnak, olyan területekre amelyet a turistautak nyomvonala elkerül. Ezzel összefüggésben döntött a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. úgy, hogy nem ad ki ebben az időszakban hullajtott agancs gyűjtési engedélyt, hiszen az ellentétes lenne a fentiekkel.

Kérjük a lakosság, a természetjárók, az erdőkben kirándulók segítségét, legyenek tekintettel környezetükre, az erdő élővilágára azzal, hogy elviselik a korlátozás az emberek számára kis figyelmességgel, könnyen teljesíthető terhét.

Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt.

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: