Megérkezett az első fekete gólya a bekamerázott gemenci fészekbe

Március 3-án reggel 6:33-kor megérkezett a bekamerázott fekete gólya fészekbe az első madár. Az internetes közvetítés 8. évada már február közepén elindult, úgyhogy a legelszántabb nézők idén is élő adásban lehettek tanúi az első gemenci fekete gólya landolásának.

A Gemenc Zrt., a Duna – Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésének köszönhetően 2013-tól egy fekete gólya pár életébe pillanthatnak be az érdeklődők. A rögzítővel is ellátott kamera lehetővé teszi, hogy a különleges és érdekes jeleneteket a kamerát nem folyamatosan nézők is láthassák a Gemenc Zrt. honlapján.

Az első gólyapár 2011-ben rakott fészket Keselyűsben. A hím madár, Tóbiás, fiókaként 1999-ben Bogyiszlón kapta meg gyűrűjét, és az évek során többször is azonosították a szakemberek. A megfigyelések alapján a telet a Jordán folyó mentén töltötte A tojónak, Sárának nem volt gyűrűje. Tóbiás rendszeresen az első magyar fekete gólyaként érkezett meg tavasszal Keselyűsbe. A gólyapár utoljára 2018-ban költött a fészekben, összesen 17 fiókát neveltek fel.

 

2019-ben új pár foglalta el a fészket, egyik madárnak sincs azonosító gyűrűje. Tóbiásról nem érkezett hír azóta sem.

2020. március 3-án reggel 6:33-kor megérkezett a bekamerázott fekete gólya fészekbe az első madár.

ÉLŐ KÖZVETTÉS ITT>>>

Gemenc Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: