Megújult a Mátravasút, hazaérkezett Gyöngyi, a gőzös

2018-ban kezdődött meg a Mátravasút Gyöngyös-Lajosháza-vonali pályájának és az üzemhez tartozó gördülő állománynak a felújítása, 635 M Ft kormányzati támogatás segítségével. Elsőként a pályaszakasz újult meg, majd ezt követte a járművek korszerűsítése.

Kovács László, az EGERERDŐ Zrt. Vasútüzemének vezetője elmondta, hogy a gördülőállomány felújítása összesen 13 db járművet érintett (1 db gőzmozdony, 3 db MK 48-as dízelmozdony, 5 db BAX zárt kocsi, 3 db nyitott kocsi, 1 db nosztalgia kocsi).  A környékbeli lakosok 2019-ben többször láthatták, hogy a Mátravasút telephelyéről, felújításra váró vasúti járműveket szállítottak el teherautóval, ahová pár hónap után megújulva tértek vissza. 

A leghosszadalmasabb felújításon Gyöngyi gőzös esett át.

A debreceni mozdonydoktornál pihenő öreg hölgy kazánrendszere, csőrendszere és futóműve is teljesen megújult, így tegnap hazatérhetett Gyöngyösre, a vasútbarátok nagy örömére! Nagy érdeklődés követi Gyöngyi első futását is, melyről Kovács László elárulta, hogy csütörtökre tervezik a Gyöngyös-Mátrafüred vonalon. 

Mivel a felújítási munkák terv szerint haladnak, így a projektzáró ünnepséget 2020. március 19-re tervezi az erdőgazdaság. Az átadót követően nagy szeretettel és környezetbarát szerelvényekkel vár mindenkit az EGERERDŐ Zrt. a Mátravasút járatain. 

EGERERDŐ Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: