Szombattól ismét útra kel a gemenci erdei vasút

A Gemenci Erdei Vasút személyszállító szerelvényei egész évben menetrend szerint közlekednek. 2020-ban február 1-én indul az első vonat az erdőbe.

(Fotó: Gemenc Zrt.)

A Gemenci Erdei Vasút február elsején újra pályára áll, és a téli-tavaszi menetrend szerint egészen március 29-ig közlekedik.  Minden szerelvény alkalmas kerékpárok szállítására is, illetve minden szerelvényhez csatlakoztatható a kerekesszékek felemelésére alkalmas lifttel felszerelt akadálymentesített vagon is. Kérjük, hogy ezirányú igényét lehetőleg a tervezett utazás előtt legalább két munkanappal jelezze!

2020. február 1. – március 29.

2020-ban az első menetrend szerinti vonat február 1-én szombaton, 11:30-kor indul Pörbölyről. Ez a járat minden nap közlekedik március 29-ig.

Március 2-től hétvégén és ünnepnapokon már 14:00 órakor is indul egy délutáni vonat Pörbölyről.

A téli-tavaszi menetrendi időszakban, március 29-ig csak Pörböly és Malomtelelő között közlekednek a szerelvények. Március 30. és április 3. között szünetel a közlekedés.

TÉLI-TAVASZI MENETREND>>>

2020. április  4. – október 31.

Hétköznapokon a nyári menetrendi időszakban Pörböly és Malomtelelő között három járat közlekedik. Az első 9:30-kor, a második 11:30-kor, a délutáni 14:00 órakor indul a pörbölyi Ökoturisztikai Központból.

Hétvégén és ünnepnapokon Pörbölyről 6 vonat indul az erdőbe, Malomtelelőig vagy Gemenc-Dunapartig, de a reggel 9:00 órakor induló járat Keselyűsig közlekedik.

Keselyűs és Gemenc-Dunapart között napközben 3 vonat közlekedik, a Keselyűsből 16:45-kor induló utolsó szerelvényen Pörbölyig lehet utazni.

A Rezét gőzös felújítása után az általa vontatott nosztalgia járatok Pörböly és Malomtelelő között fogják az utasokat szállítani hétvégén és ünnepnapokon.

November 1-én szünetel a vonatközlekedés.

NYÁRI MENETREND MUNKANAPOKON>>>
NYÁRI MENETREND HÉTVÉGÉN ÉS ÜNNEPNAPOKON>>>

2020. november 2. – december 13.

Minden nap indul járat Pörbölyről Malomtelelőre 11:30-kor. November 29-ig hétvégén és ünnepnapokon 9:30-kor is indul vonat, szintén Malomtelelőig.

TÉLI MENETREND>>>

 

Gemenc Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: