Kicsalogatják a medvéket hazánk állatkertjeiben – Lesd meg Te is!

A hagyomány úgy tartja, ha a medve előbújik barlangjából és meglátja a saját árnyékát, még visszabújik, mert hosszú lesz a tél. Azonban ha borús az idő, az azt jelenti, hogy közel a tavasz. Február első hétvégéjén hazánk állatkertjei és vadasparkjai számos különleges programmal várják az érdeklődőket: lesz medve látványetetés, vezetett túra és gyermekelőadás is.

A hagyomány szerint ha február másodikán jó idő van, későn fog tavaszodni. Ahogy a mondás tartja: ha a téli pihenőjéből előbújó medve kijön a barlangjából, és napos időt talál, meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot a szeméből, és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.

Mackófarsang a Fővárosi Állatkertben

Macipofi festés, Édes Mackó barlangjában kürtöskalács készítés, mackóügyi ismeretterjesztő kuckó, mesekoncert – és még számos medvés program vár a főváros szívében! A január 30 és február 2. között jelmezben vagy mackóval érkező 14 éven aluli gyermekeknek a belépés 200 Ft/fő!

Részletes program>>>

Medveles a Budakeszi Vadasparkban

Az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark két medvéjének, Romulusnak és Tibornak tehetik próbára az időjós képességeit. Vajon tartja-e még magát a tél, vagy közeledik már a tavasz? Az „árnyékvadászaton” kívül kisragadozó etetés is várja a látogatókat.

Részletes program>>>

Medvecsalogatás a Miskolci Állatkertben

Csalogassuk ki együtt Dorkát és Borkát, a miskolci állatkert két barna medvéjét, és tudjuk meg, hogy meddig tart még a tél. A park oktatótermében kétéltűekkel is lehet ismerkedni, valamint a vizes élőhelyek fontosságáról és védelméről is szó esik, hiszen ez a nap a vizes élőhelyek világnapja is.

Részletes program>>>

Fotó: Miskolci Állatkert

Lássuk a medvét a Kecskeméti Vadaskertben!

Látványetetésekkel és kígyósimogatással várnak minden kicsit és nagyot Kecskeméten. A medvéken kívül bemutatkozik a sarki róka, a láma és a makákó is.

Részletes program>>>

Medveles a Szegedi Vadasparkban

Amióta a barna medve is része a vadaspark állatgyűjteményének, azóta már télen elkezdődik az éves rendezvénysorozat.  Ez a nap jó alkalom arra, hogy megismerjük a medvéket, és megtudjuk, mit tesznek, és mit nem tesznek télen.  A vadaspark két medvéje, Mici és Ursula sem mindig bújik elő télen a „barlangjából”, ekkor üvegablakon keresztül lehet őket megfigyelni.

Részletes program>>>

Medve napok a Pécsi Állatkertben

Immár 4. alkalommal rendezik meg a medve napokat a Pécsi Állatkertben. A 2020-ban fennállásának 60. születésnapját ünneplő parkban az idei első nagyobb rendezvényen február 1.-én, szombaton és 2.-án, vasárnap vehetnek részt látogatók. Niki, a barna medve a téli időszakban sokkal vastagabb bundát és zsírréteget visel, mint nyáron. A derék mackó az elmúlt évek során mindössze egyszer, a tavalyi évben tudta pontosan megjósolni az időjárás alakulását- kíváncsian várjuk, idén vajon sikerül-e javítani a teljesítményén?

Részletes program>>>

MTI Fotó: Sóki Tamás

 

Mackócsalogató a veresegyházi medveotthonban

A gyerekek saját készítésű medve álarcban jelenhetnek meg, közös énekléssel, mondókákkal köszönthetik közösen a barlangjából előbújó medvéket. Minden érkező csoport számára 50% kedvezményt biztosítanak a belépőjegy árából!

Részletes program>>>

(Erdeiprogramok.hu)

 

 

 

 

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: