Az év madarát eleveníthetik meg a nyíregyházi gyerekek a rajzpályázaton

A Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából „Füles és társai” címmel rajzpályázatot hirdet Nyíregyháza város alsó és felső tagozatos tanulói számára két korcsoportban (1-4 oszt. és 5-8 oszt.).

Mielőtt bárki a Micimackóból oly jól ismert bánatos Füles csacsit kezdené el rajzolni, tisztázzuk, hogy pályázatunk témája nem ő, hanem az idei Év Madara, az erdei fülesbagoly. Társai pedig a Sóstói-erdőben is élő másik két bagolyfaj: a macskabagoly és a kuvik. E három éjszakai ragadozó madár bármelyikét ábrázolhatjátok.

Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek, de ne legyenek nagyobbak A/4-es méretnél! A méreten felül 3 cm-es kerettel ellátva kérjük a pályamunkákat postán vagy személyesen eljuttatni erdei iskolába! (4481, Nyíregyháza-Sóstóhegy Igrice u. 3.)

Hátulján tüntessétek fel a következőket:

  • Készítő neve, osztálya:
  • Iskola neve:
  • Felkészítő tanár vagy szülő neve:
  • Elérhetősége (lehetőleg mobilszám):

Határidő: 2020. márc. 10, kedd.

Osztályonként 5 művet tudunk elfogadni, Ti válasszátok ki a legjobbakat!

Ünnepélyes eredményhirdetés az Erdők Nemzetközi Napját (márc. 21.) követő héten lesz. Korcsoportonként a legszebb 3 alkotást jutalmazzuk, a díjazottakat külön értesítjük. Az eredményhirdetéssel egy időben az arra érdemes pályamunkákból kiállítás nyílik a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolában, s minden hétköznap 9-16 óra között megtekinthető lesz a Madarak és Fák Napjáig (május közepéig). A művükkel szereplő gyermekek névsorát a Nyírerdő honlapján olvashatjátok a megnyitót követően, ők emléklapot és kis ajándékot kapnak.

Kérdések feltehetők a 30/349-0839-es telefonszámon.

Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola
Nyírerdő Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: