Erdész segített egy sérült férfi mentésében

Január 11-én Rácz Zoltán erdész segítségével sikerült kimenteni egy túristvándi külterületén megsérült férfit. A Nyírerdő Zrt. szakemberét azt követően hívták fel a mentők, hogy az esetkocsi nem jutott be a helyszínre, a mentőhelikoptert pedig az időjárási viszonyok miatt nem lehetett risaztani. Így csak gyalog tudták megközelíteni a lábszártörést szenvedett fiatalembert, az elszállítást ugyanakkor a 2,5 kilométer hosszú szakaszon kézi erővel csak nagyon nehezen lehetett volna megoldani.

Rácz Zoltán az Országos Mentőszolgálat köszönőlevele szerint “azonnal igent mondott, és késlekedés nélkül elindult a helyszínre egy összkerék meghajtású járművel. Ellátás után a sérültet és a mentőegység vezetőjét Rácz Zoltán szállította a mentőgépkocsihoz. Ezen idő alatt az óvatos vezetésnek is köszönhetően a sérült végig panaszmentes volt”.

Petruska Béla, a mentők állomásvezetője szerint az erdész szakember önzetlensége, embersége, valamint a körültekintő, óvatos vezetés nagyban hozzájárult a sérült felépüléséhez. “Ezért magam és munkatársaim nevében szeretném köszönetemet kifejezni a Nyírerdő Zrt.-nek, s egyben tisztelettel kérem, hogy köszönetemet Rácz Zoltán erdész úr felé is tolmácsolja!”.

Természetesen ez nem az első eset, hogy egy sérült felderítéséhez és mozgatásához az erdészek segítségét kérik a hivatalos szervek, az erdőt jól ismerő szakemberek mindig készséggel állnak rendelkezésre, ha szükség van rájuk.

(Erdő-Mező Online)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: