Kedvezményekkel várja a látogatókat év végén a Nyíregyházi Állatpark

Kedvezményesen válthatnak belépőt a Nyíregyházi Állatparkba a látogatók év végén abból az alkalomból, hogy idén lett tízéves az indonéz szigetvilágot és az óceán élővilágát bemutató Zöld Piramis – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

A mintegy négyezer négyzetméteres, háromszintes, esőerdőházat és egy félmillió literes akváriumot is magában foglaló épület az első vidéki biodómnak számít az országban, az érdeklődők elefántot, orangutánt, komodói varánuszt és ázsiai rinocéroszt is láthatnak.

Az állatpark közleményében emlékeztetett, a 1,5 milliárd forintba kerülő Zöld Piramis két évig épült, és 2009-ben adták át. Tervezésekor több különleges technikai megoldást találtak ki a tervezők, kupolájának tetejét a pekingi olimpiai uszoda ihlette.

A több szakmai díjat elnyerő épület funkcionalitását jelzi, hogy a tervezők az épület látványa és méretei mellett a fenntarthatóságot is szem előtt tartották: a projektösszegből megmaradt pénzből épülhetett meg a Tarzan ösvénye elnevezésű attrakció, a magasban haladó sétányról az Afrikában élő állatokat csodálhatja meg a nagyközönség – olvasható a közleményben.

A Zöld Piramis tízéves jubileuma alkalmából december 20. és 30. között féláron lesz látogatható a Nyíregyházi Állatpark, valamint a karácsonyi ünnepek alatt megnyílik a “pillangó erdő” is, amelyben színes trópusi lepkék lesznek megtekinthetőek.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: