Turistajelzések újultak meg a Visegrádi-hegységben

Több mint 11 kilométer hosszan újultak meg turistajelzések a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilismaróti Erdészet területén a Visegrádi-hegységben. E mellett számos helyen új turistajelzéseket is felfestettek az erdei tájékozódás egyszerűbbé tétele érdekében, illetve régi, nem szabványos jelzéseket szüntettek meg. A kirándulók akár már ezen a hétvégén kipróbálhatják az újrafestett útszakaszokat, hiszen az időjárási előrejelzés szerint túrázásra alkalmas, kellemes őszi idő ígérkezik a következő napokban.

Megújult a Pilisszentlélektől északkeletre haladó zöld kereszt (Z+) jelzés az Égett-hárs–Hoffmann vadászház–Szakó-nyereg turistaút 3,3 kilométeres szakaszán. Újrafestették a Római út, zöld sáv–Hoffmann vadászház zöld négyzet jelzést (2 kilométer). Mindkét turistaút izgalmas környezetben, a Pilismaróti malom-patakot is érintve vezet, ahol még a tél beállta előtt tartalmas kirándulás tehető.

Az új turistajeleket követve könnyebb lesz eljutni a Visegrádi-hegység egyik népszerű turisztikai célpontjához, a dömösi prépostság romjaihoz: a Dömös, Királykúti utca–Dömös, templom–Prépostság–Téry út–Körtvélyes–erdészeti műút szakaszon a piros sávot (4 kilométer) festették újra. Egy késő őszi kirándulás során érdemes végigjárni az erdészeti műút–Fényes-forrás útvonalat, amelyen a piros kör (PO) jelzés újult meg (0,65 kilométeren). Ugyancsak megújították a Miklós-deák-völgyben a piros kör (PO) jelzést 1,5 kilométeren, így a turistaúton egyszerűbb megközelíteni a Pilismarót fölötti völgyben található tórendszert.

A festést a Pilisi Parkerdő Zrt. megbízásából a Lokomotív Turista Egyesület végezte Ispánovity Márton aranyjelvényes túravezető és minősített jelzésfestő, az egyesület ügyvezető elnöke irányításával. A teljes újrafestés 29 munkanap alatt valósult meg, a kivitelezéshez szükséges anyagi forrást a Pilisi Parkerdő Zrt. biztosította.

Pilisi Parkerdő Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: