Több sérült kirándulót mentettek október 23-án

Október 23-án, szerdán munkaszüneti nap volt, s a csodálatos, napos idő rengeteg embert csábított ki a természetbe. A katasztrófavédelemhez a nap folyamán több bejelentés is érkezett, melyben bajba jutott kirándulók kértek segítséget.

Október 23-án többször kértek segítséget a katasztrófavédelemtől egy-egy kiránduló mentéséhez.

Szerdán délelőtt Nagymaroson, a Jánoshegyi kilátónál szenvedett sérüléseket egy kiránduló. A helyi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók kézi erővel, majd egy terepjáróval mentették le a megsérült embert.

Kis idő elteltével újabb jelzés érkezett, ezúttal Zebegényből. Szintén egy túrázás közben megsérült ember lementéséhez kértek segítséget a tűzoltóktól. A nagymarosi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók kézi erővel, hordágyon, majd terepjáróval mentették le a hegyről a sérült kirándulót.

Még egy óra sem telet el, amikor újabb jelzés futott be a műveletirányításra. Verőcén, egy meredek, törmelékes erdei ösvényen nyolc ember rekedt, köztük több gyermek. A váci hivatásos tűzoltók kötélpálya kiépítése mellett, szakaszosan mentették le bajbajutott túrázókat.

Tizenöt méter magasságban, egy sziklapárkányon rekedt gyermek lementésében kértek segítséget a katasztrófavédelemtől szerdán délután Budaörs külterületén. A törökbálinti hivatásos tűzoltók kötéltechnika segítségével mentették le a szikláról az addigra már kimerült és megrémült gyermeket.

Kirándulni mindig megfelelő felszereléssel induljunk! Fontos a kényelmes és biztonságos lábbeli, a hátizsákban legyen elegendő folyadék és esőkabát! Indulás előtt mindig tájékozódjuk a bejárni kívánt útvonalról és legyen nálunk térkép, GPS!

(Katasztrófavédelem)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: