A folyó varázslatos világát mutatja be a Mura-menti River’scool

Elkészült a muraszemenyei Hódvár Vízitúra Kikötőénél a Balaton-felvidéki Nemzeti Park első folyó menti iskolája, azaz a Mura-menti River’scool.

A River’scool tagja egy nyolc iskolából álló öt országos (Ausztria, Szlovénia, Magyarország, Horvátország, Szerbia) hálózatnak, amelyeket a Mura, Dráva és Duna folyók mentén nyitottak meg. Minden egyes River’scool Bioszféra Rezervátum területén, vagy annak közelében található.

Az iskolák más-más témákat mutatnak be,

  • a veszélyeztetett halaktól és madárfajoktól,
  • élőhelyektől,
  • a folyóhelyreállításig,
  • árvízmegelőzésig,

de minden iskolában megtudhatjuk a Bioszféra Rezervátumok természetmegőrzésben és a kulturális értékek védelmében játszott szerepét.

A Mura-menti River’scool témája a folyó dinamika, melynek bemutatását segíti, hogy az iskola közvetlenül a folyóparton található, így könnyen felfedezhető az állandóan változó folyó és annak ártere.

“Interaktív, játékos foglalkozásokkal élménnyé szeretnénk tenni a tanulást az odalátogató gyerekeknek. Célunk, hogy minél több gyermek a saját felfedezése, megtapasztalása során ismerje meg a folyó varázslatos világát. Mindehhez segítségül szolgálnak különféle mikroszkópok, iránytűk, rovarmegfigyelők, nagyítók, csipeszek, vadkamerák és maga a természet laboratóriuma” – olvasható a kedvcsináló a nemzeti park honlapján.

(Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: