Erdei kézügyeskedés a nyári szünetre

Még javában tart a nyári szünet, a gyerekek izgatottak a táborok és a családi nyaralások miatt. Két utazás között azonban gyakran nehéz lefoglalni őket. Íme, most adunk pár barkácsolós, kreatív ötletet a természetből, ami remek elfoglaltság lehet az egész család számára.

 

Faszelet dekorációk

Az erdő-mező állatait megörökítve faszeletekre festhetünk és ragaszthatunk is. A díszekkel kidekorálhatjátok a szobátokat, de a kerti kiülőt is.

Kavicsállatkák

Kavicsfestésnek már több bejegyzést is szenteltünk, érdemes a nyári szünetben ismét elővenni őket. Már a megfelelő felületet adó kövek keresgélése is jó móka, majd festhetünk malom, amőba játékhoz, vagy épp a kedvenc társasjátékokhoz bábukat. Remek ötlet kiskertet vagy kaktuszokat összerendezni. Itt tényleg csak a képzelet szabhat határt.

Guruljon a golyó!

Ehhez a játékhoz szükség lesz egy felnőtt segítségére. Fogjatok egy deszkát, nagyobb szögeket és egy labdát. Kalapáccsal üssétek be a szögeket a fába és már mehet is a gurítás! Fém dobozok, italos kupakok beépítésével színesíthetítek a golyó útvonalát.

Szélcsengő hangja száll

Lányoknak remek elfoglaltság lehet szélcsengőt készíteni a kertbe vagy az ablakba. Ha az erdei túra során nyitott szemmel jártok és különböző méretű és formájú gallyakat és terméseket gyűjtötök, kreatívan felhasználhatjátok a csengőhöz. A madártollak, falevelek és csigaházak mellett a nyaraláson gyűjtött kagylókkal is díszíthetitek a a szélcsengőt.

Erdei játszósarok

Melyik gyereknek ne lenne kis rókája, szarvasa vagy épp lovacskája, tehene? A játékállatoknak erdei lakóhelyet vagy épp tanyasi környezetet építhetünk ki. Nem kell hozzá más csak egy pár faág, tobozok, kavicsok és persze bármi más, amit a kertben felleltek. A természetes anyagok felhasználása közelebb hozza az apróságokat a természethez. Ez garantáltan sokáig lefoglalja már őket.

Fiúknak továbbfejlesztve az ötletet, akár egy építkezést is “szimulálhatunk”:

Kertészkedésre fel!

A gyerekeket nem lehet elég hamar felelősségre, környezettudatosságra nevelni – természetesen játékos, élvezetes módon. Egy saját kiskert tökéletes lehetőség erre.

 

(Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: