A Kis-Balaton természeti értékeit mutatja be az épülő látogatóközpont

A közelmúltban létrehozott turisztikai központok – mint például a tihanyi Levendula Ház, vagy a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont – mind a természet közelségét, valamint annak védelmét hirdetik. Ehhez illeszkedik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb kis-balatoni fejlesztése is, írja a hellovidek.hu.

Az épülő új központ kiváló kiindulási biztosít majd az érdeklődők számára, hogy mind a szárazföldön, mind a vízen közelebbről megismerkedhessenek a táj élővilágával.

A tervezett kiállítás, a mozi, a tanösvény és a kapcsolódó programok megvilágítják majd az élővilág változatosságát, és az ökológiai összefüggéseket, nyilatkozta a nemzeti park munkatársa a portálnak, hozzátéve: a jelentős látogatói érdeklődésre épül a „Kis-Balaton Turisztikai Látogatóközpont”.

Az épület tervezésekor a vadhidakat vették alapul, és elsődleges szempont volt a környezettudatosság. A ház tetőszerkezete járható zöldtetős kialakítású lesz, a belső terek pedig teljesen modern formavilágot kapnak. A kiállítás már az előcsarnokban elindul majd, egyfajta rávezetésként az elsősorban a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállításra. Mielőtt megismerjük az érintetlen Kis-Balatont, rápillanthatunk a táj ember alakította arcára is.

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósulhat meg, amelynek teljes költsége közel 1,2 milliárd forint. A központ 2020 nyarán már fogadhat látogatókat.

(hellovidek.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: