Megújult a bükki kövek alatt rejtőző Toldi-kunyhó

Az EGERERDŐ Zrt. által kezelt erdőkbe egyre több turista látogat el. A Bükk és Mátra ösvényekkel átszőtt erdeiben túrázva, sok természeti csodát fedezhetünk fel és ha megfáradunk, számos helyszínen lehetőség nyílik a pihenésre. A jól felszerelt vendégházak, turistaházak mellett a nomád élmények szerelmesei több erdei menedékház közül válogathatnak.

A „bükki kövek” alatt rejtőző Toldi-kunyhó eredete már homályba merült, de feltételezésünk szerint a kis erdei lakot még a világháború előtt építették fakitermelők vagy mészégetők.

Évtizedek alatt sok megfáradt vándor hajtotta itt álomra a fejét, akik rendszeres visszajáró vendégei a környéknek. Szűcs Paula, alföldi túrázó szívesen választja úticélnak a Bükk vidékét és esti menedéknek a Toldi-kunyhót. Sajnos, az idő vasfoga ezt sem kímélte, tetőszerkezete, cserepei, berendezése elég leromlott állapotba kerültek. A lelkes alföldi túrázó hölgy az interneten kezdeményezést indított a kunyhó teljes felújítására, melyhez az EGERERDŐ Zrt. is segítséget nyújtott. Az ország több pontjáról jöttek a felajánlások, főként tűzoltók személyében, akik szintén szívesen választják kirándulási célpontnak a Bükköt.

Az EGERERDŐ Zrt. által biztosított eszközökkel és faanyaggal és a tűzoltók segítségével a kunyhó felújítása múlt héten kezdődött. A tetőszerkezet, a cserepezés, az oldalfalak és részben a belső berendezés is megújult.

A példamutató civil kezdeményezésnek és összefogásnak köszönhetően a felújítás 3 nap alatt lezajlott! Az erdő csendjében ismét nyitott kapukkal vár mindenkit a felújított menedékház! Vendégei úgy tekintsenek rá, mint átmeneti otthonukra, melybe bármikor visszatérhetnek, ha vigyáznak rá! Köszönjük!

(Egererdő Zrt.)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: