Applikáció segítségével kalandozhatunk az erdőkben és az erdei kisvasutak vonalán

Az Agrárminisztérium támogatásával két ingyenes mobil alkalmazás valósult meg, az „Erdőjáró” és a „Kisvasutak”, melyek célja, hogy közelebb hozzák az erdőjárás és a kisvasutazás élményét az emberekhez.

Az Észak-Magyarországi Informatikai Klaszter az Agrárminisztériummal együttműködve írt ki mobil alkalmazás-fejlesztő pályázatot, olyan fiatalok részére, akik felsőoktatási intézmények hallgatói, vagy valamely alternatív programozó képzés részvevői. A pályázat célja az volt, hogy Android platformra készüljenek olyan applikációk, amik felkeltik az emberek érdeklődését természeti kincseink iránt, hozzájárulnak az erdők látogatottságának növeléséhez vagy valamilyen ismert erdészeti problémát oldanak meg. A pályázatok lebonyolításában és az alkalmazások fejlesztésében szakmai partnerként az ÉSZAKERDŐ Zrt. vett részt.

Az „Erdőjáró egy olyan alkalmazás, ami jó szolgálatot tesz erdei túráink során. Az app bemutatja az ÉSZAKERDŐ Zrt. által kezelt területek turisztikai látnivalóit, túraútvonalakat javasol, segít felismerni az erdők és mezők élővilágát, mindezek mellett a túra során bekövetkező balesetek esetére is hasznos tanácsokat ad.

A Kisvasutak” applikáció elsősorban az erdei vasutak kedvelőinek szól, azok menetrendjéről, díjszabásáról és a környékbeli látnivalókról tartalmaz információkat. Az alkalmazásba extra funkcióként belekerült egy vonat-tracking rész is, melynek köszönhetően – a mobilhálózatok lefedettségének és térerejének függvényében – követhetjük a kisvasutak aktuális helyzetét és mozgását. Az alkalmazás több erdei vasút adatait is tartalmazza, ám valós időben Magyarországon elsőként egyelőre csak az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonatpárjainak haladását láthatjuk és informálódhatunk, hogy mikor érkezik a szerelvény az általunk kiválasztott megállóba.

“Szeretnénk, ha az „Erdőjáró” és a „Kisvasutak” applikációk hozzájárulnának ahhoz, hogy az emberek több időt töltsenek az erdőben és a legismertebb látványosságok mellett felfedezhessék a turisták részére elérhető, de kevésbé ismert célpontokat is” – áll az ÉSZAKERDŐ Zrt. . közleményében.

Egyedül vagy csoportokban, családdal, kisgyerekkel kirándulók, idősek és fiatalok egyaránt kedvükre használhatják az alkalmazásokat. Mindenki talál kedvére való, hasznos információt.

Az „Erdőjáró” és a „Kisvasutak” alkalmazások a Google Play áruházból ingyenesen tölthetők le.

ÉSZAKERDŐ Zrt.

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: