Vadon Nap: a hiúz is középpontba kerül a Fővárosi Állatkertben

Március 1-én, pénteken Vadon Napot tartanak a Fővárosi Állatkertben, amelyen elsősorban a vadvilág védelmére szeretnék felhívni a figyelmet. 

A 2019-es év márciusának első napján Vadon Napot tartanak az állatkertben. Az esemény a World Wildlife Day nemzetközi kezdeményezéshez kapcsolódik, amely ugyan március 3-ának szentel kiemelt figyelmet, ám mivel ez a nap idén vasárnapra esik, a fővárosban a kapcsolódó eseményt március 1-én, pénteken tartják meg, hiszen a programokat elsődlegesen a tanulmányi csoportok, csoportosan érkező iskolások és óvodások igényeihez igazították, s az ő számukra inkább a hétköznapok a megfelelőbbek, semmint a hétvégék.

Kedvezményes belépő

Természetesen a tanulmányi csoportok mellett mindenki mást is szeretettel várnak. A programok sokasága mellett ráadásul jelentős kedvezményt is kínálnak, hiszen azok a gyerekek, akik macskamaszkban, vagy nagymacskát ábrázoló plüss játékkal érkeznek, ezen a napon 200 forintos kedvezményes áron látogathatják Állatkertünket. A kedvezményekről és a programokról itt olvashatók további részletek.

Mi is az a Vadon Nap?

A Vadon Nap, illetve a World Wildlife Day apropója az, hogy 1973-ban március 3-án írták alá a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezményt, amely igen fontos szerepet játszik ma is a nemzetközi természetvédelemben. Ez is az oka annak, hogy az ENSZ közgyűlése 2013-ban úgy határozott, hogy március 3-át, az egyezmény aláírásának évfordulóját a vadvilág napjává (World Wildlife Day) nyilvánítja. 

Az idei évben ismét felszínre hozzák a tavalyi kiemelt témát az állatkertben, hiszen a nagymacskák védelméről most is érdemes és fontos is beszélni. Programok egy része is a nagymacskákhoz, illetve általában a macskafélékhez fog kapcsolódni, ide értve a hiúzt is, amely egyébként az év emlősének is számít Magyarországon. 

Részletes program:

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: