Szerdától fokozatosan enyhülő időre számíthatunk

Kedden még hózáporok, viharos szél lesz jellemző, szerdától fokozatosan enyhülő, szárazabb időre számíthatunk.

Kedden a napos időszakokat felhőátvonulások zavarják meg, és bár az ország nagy részén a napsütés lesz túlsúlyban, elszórtan záporok, hózáporok kialakulására kell számítani. Hózáporok eleinte bárhol előfordulhatnak, délutánra viszont a melegedésnek köszönhetően délen, délnyugaton már záporok lesznek jellemzőek. A legmelegebb órákban 2-7 fokot mérhetünk. Erős, viharos lesz az északnyugati szél, a Dunántúl északi részén a széllökések megközelíthetik a 100 km/órát.

A hózáporok környezetében a viharos szél akár időszakos hófúvásokat is okozhat.

Szerdán több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk. Nyugaton azonban a nap előrehaladtával megnövekszik a felhőzet és időnként eleredhet az eső, később havas esőbe, hóba válthat a csapadék. Mennyisége azonban nem lesz jelentős, megmaradó hótakaróra sem számíthatunk. A sokfelé élénk nyugati-északnyugati szelet időnként erős lökések kísérhetik. Hajnalban -4 és 0 fok közötti értékeket, délután 1-6 fokot mérhetünk.

Csütörtökön pár fokkal hidegebb lesz a reggel, keleten pára, köd képződhet a korai órákban, illetve ugyanitt kevés vegyes halmazállapotú csapadék eshet. Melegszik az idő, napközben

4 és 11 fok közötti értékeket

mérhetünk, keleten kevesebbet, máshol sokat fog sütni a nap.

Pénteken felhős, napos időszakok válthatják egymást, 6-12 fokig melegszik a levegő. Az északnyugati szél mindkét napon nyugaton lesz élénkebb, időnként erős széllökések is kísérhetik.

(Idokep.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: