Kijön a medve a barlangjából? – Derítsd ki hazánk állatparkjaiban!

A hagyomány úgy tartja, ha a medve előbújik barlangjából és meglátja a saját árnyékát, még visszabújik, mert hosszú lesz a tél. Azonban ha borús az idő, az azt jelenti, hogy közel a tavasz. Február első hétvégéjén hazánk állatkertjei és vadasparkjai számos különleges programmal várják az érdeklődőket: lesz medve látványetetés, vezetett túra és gyermekelőadás is.

A hagyomány szerint ha február másodikán jó idő van, későn fog tavaszodni. Ahogy a mondás tartja: ha a téli pihenőjéből előbújó medve kijön a barlangjából, és napos időt talál, meglátja a saját árnyékát, akkor visszabújik, mert még hosszú lesz a tél. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot a szeméből, és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz.

Mackófesztivál a Fővárosi Állatkertben

A főváros szívében kültéri és beltéri események várják a gyerekeket a hétvégén. A mackóébresztés mellett jegesmedve etetés, fókatréning, bábelőadás és macipofi arcfestés is szerepel a programlistán. A 14 év alatti, mackó jelmezben vagy mackóval érkező gyermekek számára a belépés 200 Ft/fő!

Részletes program ITT>>>

Medveles a Budakeszi Vadasparkban

Vajon a Budakeszi Vadaspark két mackója, Romulus és Tibor meglátja az árnyékát? Mi áll ennek a hagyománynak a hátterében? Február 2-án, szombaton a Budakeszi Vadasparkba látogatók maradéktalanul megkapják a választ a feltett kérdéseikre!

Az „árnyékvadászaton” kívül állattréningek és szakvezetéssel egybekötött kisragadozó etetés is várja az érdeklődőket.

Részletes program ITT>>>

Medvenapok a Pécsi Állatkertben

A ragadozó-túrán a barna medve mellett meglesheted az aranysakálokat, a kárpáti hiúzt és a tűzrókát is, majd az akvárium lakóinak etetését is végignézheted! Láttad már hogyan lakmároznak a rovarevő gyíkok és az oroszlánok? Ezúttal ezt is meglesheted!

Részletes program ITT>>>

MTI Fotó: Sóki Tamás

Medveles a Szegedi Vadasparkban

A vadasparkban az év első programja a medveles, amely során a látogatók megfigyelhetik, hogyan viselkednek a medvék a tél végéhez közeledve. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar is jelen lesz a napon, nem csak örökbe fogadják a medvéket, hanem segítenek a játékos program szervezésében is.

Részletes program ITT>>>

(Erdeiprogramok.hu)

erdeiprogramok_header

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: