4+1 erdei kisvasutas program a téli szünetre

Karácsony és Szilveszter idején egyik családtagtól a másikig látogatunk, miközben megtömjük magunkat finomabbnál finomabb ételekkel, italokkal. Ha két bejgli és sülthús között egy kis erdei kiruccanást is terveznél a lemozgáshoz, akkor érdemes elolvasnod a cikkünket! Ezúttal ugyanis erdei kisvasutas programokat válogattunk össze, melyek segítségével friss levegőt szívhattok és megcsodálhatjátok a téli erdőt. A gyerekeknek garantáltan feledheteten élmény lesz a fehér köntösbe burkolózott fák között suhanni.

1.Ünnepi vonatozás a Mátra és a Bükk erdeiben

A karácsonyi ünnepek és az újév közötti időszakban a téli erdő elcsendesedő világa várja a kirándulókat a Mátrában és a Bükkben. Mozduljatok ki a családdal, látogassatok el a szünetben a Mátravasúthoz vagy épp a Szilvásváradi Állami Erdei Vasúthoz!

Részletes program>>>

2. Óévbúcsúztató expressz Csömödéren

December 29-én és 30-án Csömödér és Lenti között is lehetőség lesz erdei kisvasúton robogni. Tökéletes program azoknak, akik családi körben is szívesen megcsodálnák a zalai erdők hólepte tájait.

Részletes program>>>

MTI Fotó: Máthé Zoltán

3. Szilveszteri vonatozás Mesztegnyőn

Ha unod már a szilveszteri kötelező bulizást, ha helyette egy igazán egyedi és élménydús programra vágysz, akkor Mesztegnyőn a helyed, ahol különvonaton utazva gondolhatod át az elmúlt év eseményeit, vagy épp latolgathatod, hogy mit hoz számodra az új esztendő!

Részletes program>>>

fotó: Schulek Tibor

4. Szilveszteri kisvasutazás Kaszón

Ha Mesztegnyő túl messze van a lakhelyedhez, akkor se csüggedj, hiszen Kaszón is indítanak különvonatot az év utolsó napján. A hideg miatt sem kell aggódnod, mivel az állomáson forralt bor és meleg tea is vár majd rád!

Részletes program>>>

+1 Karácsonyi díszben pompázik a Gyermekvasút

A téli szünetben minden nap várja utasait a Gyermekvasút, ezért is érdemes kisvonatozással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe. A gyermekvasutasok karácsonyi díszbe öltöztettek két személykocsit, így téve még hangulatosabbá az utazást az ünnepek alatt.

Részletes program>>>

Adventi kocsi a Gyermekvasúton

Az év utolsó napjain is válaszd az éléményekben gazdag magyar erdőket! Kisvasútra fel!

(Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: