Potyó Imre lett az év magyar természetfotósa

Potyó Imre nyerte a Lenergy – Az év természetfotósa 2018 pályázatot – hangzott el a pályázat eredményhirdető sajtótájékoztatóján Budapesten.

Potyó Imre, a pályázat nagydíjasa a Lenergy – Az év természetfotósa 2018 pályázat anyagából rendezett kiállítás megnyitóján
MTI/Mohai Balázs

Az év természetfotója címet Nagy Bertold Délutáni pihenő című, különleges technikával készült felvétele kapta, az év ifjú természetfotósának Füssi-Nagy Regőt választotta a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége hétfős szakmai zsűrije – mondta el a szervezet elnöke, Fáth Péter.

Hozzáfűzte: a 26. alkalommal meghirdetett pályázaton a zsűri összesen 14 kategóriában közel 300 fotós rekordszámú, több mint négyezer képéből válogatott, az utolsó fordulóban 125 mű versenyzett a díjakért.

Potyó Imre egy nagy értékű professzionális kamerát és hozzá tartozó teleobjektívet nyert, míg Nagy Bertold 1,2 millió forint értékű, szabadon választott fotós felszerelést használhat egy éven keresztül.

Az év természetfotóját készítõ Nagy Bertold áll Délutáni pihenõ címû képe előtt.
MTI/Mohai Balázs

A döntős képeket november 8. és január 21. között a Magyar Természettudományi Múzeumban tekintheti meg a közönség. A felvételekből egy kétnyelvű, magyar-angol album is megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában Az év természetfotói – Magyarország 2018 címmel – hangsúlyozta Fáth Péter.

A pályázat névadója, a Lenergy Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Gaál Péter kiemelte: az év természetfotósa pályázat minden évben a magyar természetvédelem ünnepe.

Idén a pályázat egyik fő támogatója a Nemzeti Közművek (NKM) Áramszolgáltató Kft. volt. A sajtótájékoztatón Tóth József ügyvezető igazgató elmondta: a vállalat eddig több ezer kilométer szabadvezetéket épített át madárbaráttá, emellett egy több mint 500 millió forintos projekt részeként 40 kilométer szabadvezetéket helyeznek földkábelbe a kiskunsági túzokok védelmében.

A díjátadót és a kiállítás megnyitóját a sajtótájékoztató után kedden este rendezték a Magyar Természettudományi Múzeumban.

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: