Fessük kavicsra az erdő-mező élővilágát ősszel is!

ErdőAlkotó sorozatunkban már helyet kapott kavicsfestős ötletelés, méghozzá a nyári szünet tartalmasabbá tételéért. Azóta elkezdődött az iskola, s a természet is más arcát mutatja felénk. Bár az ősz a termések és a pompás színekbe öltözött falevelek időszaka, mi kavicsfestős bejegyzéssel is készültünk – természetesen az évszaknak megfelelően. Íme, néhány ötlet, aminek segítségével igazán őszi – és erdei – hangulatot varázsolhattok otthonotokban akár a gyerekek segítségével is.

1. Erdő-mező állatai aranyló falevelekkel vagy épp kopaszodó ágakkal körbevéve színesebbé teszik az alkotást. Az ecsettel megformálhatsz széncinegét, rókát vagy épp sündisznót is:

2. Az állatok után térjünk át a termésekre, levelekre. Ha ezekből már eleget gyűjtöttetek az erdőszélen, akkor most ideje festékkel, vagy épp filccel kavicsra is rápingálni őket. A végeredmény jól mutathat egy termésekkel teli tálban vagy kosárban is:

3. Ha pedig egy nagyobb koncepció érdekel, akkor ne csak a termést, hanem magát a fát, vagy épp a tájat örökítsd meg, rajta a természet változásának megrajzolásával:

Természetesen a kavicsfestésre, úgy mint a legtöbb kézműves alkotásra is igaz, hogy csak a képzelet, a kreativitás szabhat határt. Ti milyen őszi témájú dekorációkat készítetek? Facebook-hozzászólásban várjuk ötleteiteket, képeiteket!

(Erdeiprogramok.hu)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: