Bűvös erdő címmel nyílik interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban

Bűvös erdő – Boszorkányos küldetés címmel képzeletbeli erdei utazásra, bűvös küldetésre hívja a látogatókat a Magyar Mezőgazdasági Múzeum legújabb, szombattól látogatható kiállítása a Vajdahunyadvárban.

A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, játékos fejtörők és megbűvölt erdőlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket – olvasható a múzeum közleményében.

Mint írják, az erdei manók ősi otthonát, a bűvös erdőt egy bajkeverő boszorkány tartja uralma alatt. A résztvevők küldetése, hogy az akadályokat legyőzve túljárjanak a nagyravágyó banya eszén.

A tájékoztató szerint óriásgombák közt barangolva a látogatók találkozhatnak egy behemót hídfoglalóval, egy titokzatos ladikossal, egy fullánkos szobrászmesterrel és az erdők-mezők számos különleges lakójával is.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint ezer négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék szeptember 22-től november 4-ig látogatható a Vajdahunyadvárban. A nyitó hétvégén a kiállítás meghosszabbított nyitva tartással, 10-től 18 óráig várja az érdeklődőket.

További részletek>>>

(MTI)

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: