Fotó- és rajzpályázat a madárvonulás dél-alföldi ünnepén

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetfotó és gyermekrajz pályázatot hirdet a VII. Fehértavi Darvadozás, a madárvonulás dél-alföldi ünnepe alkalmából.

Természetfotó pályázat

A természetfotó pályázat célja, hogy a meghirdetett három kategória természeti értékeit a nevezők művészien jelenítsék meg.

Kategóriák:

  • Daru: A daru (Grus grus) művészi megjelenítése természetes környezetében.
  • Lilefélék: A hagyományt követve évről-évre más, a vizes élőhelyekre, így a Szegedi Fehér-tóra is jellemző fajcsoport bemutatása a célunk, de a nevezett fotó más élőhelyen is készülhet. Idén az Charadriidae családba tartozó fajokat ábrázoló fotókat várják e kategóriában. A zsűri felhívja a figyelmet arra, hogy a fészeknél történő fotózás súlyos természetfotós etikai vétség!
  • Víz, az élet forrása: A különféle élőlények szempontjából nélkülözhetetlen tiszta, természetes víz, és a vizes élőhelyek fontosságának művészi megjelenítése céljából a Fehértavi Darvadozás szervező partnere, a Szegedfish Hungary Kft. által kiírt kategória.

A pályázatra beküldött felvételekből, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2018. november 9-10-én, a VII. Fehértavi Darvadozás alkalmából.

Részletes versenykiírás>>>

Fotó: Szilágyi Attila

A madárvonulás gyerekszemmel

Kisgyermek kortól sokakat megérint az érkező, átvonuló madarak látványa, foglalkoztat a madárvonulás titokzatos világa. A nyarat búcsúztató fecskecsapatok nyüzsgése, a párás őszi alkonyban hullámzó darucsapatok messzehangzó krúgatása – megannyi élmény a nyitott gyermeki léleknek. A „Madárvonulás gyermekszemmel” című rajzpályázat célja e látványos természeti jelenség ábrázolása.

Korcsoportok: óvodások, alsó tagozatosok, felső tagozatosok.

A pályázatra beküldött alkotásokból, a zsűri válogatása alapján kiállítást rendezünk 2018. november 9-10-én, a VII. Fehértavi Darvadozás rendezvényközpontjában Szatymazon, a Postakocsi Csárdában.

Részletes versenykiírás>>>

 

Tetszik!
Facebook

Ezek még érdekelhetik: